voorbeeld digitale praatraak

Praatraak gaat digitaal!

De afgelopen weken heb ik kennisgemaakt met het fenomeen taalcoaching via web conferencing tools als Zoom.

Ook online wilde ik natuurlijk graag met mijn Praatraak-materiaal werken. Het leek me alleen niet zo handig om mijn kaarten via de webcam te laten zien. Daarom heb ik pdfs gemaakt van de praatbladen uit Praatraak.

Op elk digitaal praatblad staan 6 afbeeldingen met minitekstjes rondom een thema over gezondheid of emoties. Elk plaatje staat op een aparte pagina. Na elk plaatje volgt een pagina met hetzelfde plaatje plus een tekstje. Als je zoiets als Zoom, Whereby of Skype gebruikt, kun je je scherm delen. Zo kun je de plaatjes en teksten een voor een doorspreken met je taalmaatje aan de andere kant van de (on)line.

Een real life-gesprek vind ik nog steeds het prettigst. Maar dit is een goed corona-alternatief!

Binnenkort kun je Praatraak Digitaal vinden in mijn Etsyshop WijzerMetPlaatjes. Interessant? Download dan alvast een gratis voorbeeld-pdf met 3 kaarten!