Over mij

Ik ben Nicolette de Vries en deze website is van mij. Ik woon met mijn man en twee dochters in het mooie dorp Mierlo, vlakbij de bossen en hei. Ik houd erg van wandelen en de natuur. Daarom voel ik me hier helemaal thuis!

Van wetenschapper tot coach

Ik ben ooit begonnen als biomedisch wetenschapper. Daarna werd ik vertaler. Toen ging ik praatkaarten maken over gezondheid. Nu ben ik leefstijlcoach en leer ik mensen hoe ze gezonder kunnen leven, bijvoorbeeld door ze te helpen bij het stoppen met roken.

En wat is coachen een geweldig vak! En hoe mooi is het om in mijn werk bezig te mogen zijn met mijn passies natuur, mensen, bewegen en gezondheid!

Kijken en bewegen

Bij mijn coaching gebruik ik graag plaatjes en beweging, omdat kijken en bewegen je helpen bij het denken. Ik vind het ook leuk om met mensen te wandelen in de natuur. Bij het wandelen gaat praten vaak makkelijker, en ben je ook meteen gezond aan het bewegen.

Gezond leven voor iedereen

Ik vind het verder belangrijk dat iedereen hulp kan krijgen bij een gezonder leven – ook als je weinig geld hebt of om een andere reden moeilijk hulp of informatie kunt vinden.

Daarom ben ik ook vrijwillig gezondheidscoach en help ik mensen met bijvoorbeeld taalproblemen beter omgaan met hun gezondheid. Ik ben daar in 2017 mee begonnen in Taalcafé Mierlo, met mijn eigengemaakte coachkaarten over gezondheid. Sinds 2019 doe ik dat als trainer van Voel je goed! – een cursus over gezond eten en meer bewegen.

Meer weten over mij?

Lees mijn blog, kijk op mijn Linkedin of volg mijn Instagram. Op de pagina’s Coaching en Stoppen met roken vind je meer informatie over mijn diensten als leefstijlcoach en stoppen-met-rokencoach.

Je kunt mij natuurlijk ook altijd even bellen of mailen!