Over mij

Ik ben Nicolette de Vries en deze website is van mij. Ik woon met mijn gezin in het mooie dorp Mierlo, vlakbij de bossen en hei. Ik houd erg van wandelen en de natuur. Daarom voel ik me hier helemaal thuis!

Van wetenschapper tot coach

Ik ben ooit begonnen als biomedisch wetenschapper. Daarna werd ik vertaler. Toen ging ik praatkaarten maken met plaatjes over gezondheid. Nu ben ik leefstijlcoach en begeleid ik mensen naar een gezonder en gelukkiger leven, bijvoorbeeld door ze te helpen bij het stoppen met roken. Mijn coaching doe ik het liefst tijdens ontspannen wandelingen in de natuur rondom Mierlo.

En wat is coachen een geweldig vak! Hoe mooi is het om in mijn werk bezig te mogen zijn met mijn passies natuur, mensen, bewegen en gezondheid!

Wandelen, kijken en bewegen

Ik coach mensen tijdens wandelingen in de natuur. Daarbij gebruik ik graag beelden en beweging. Kijken en bewegen helpen namelijk bij het denken. Tijdens het wandelen gaat ook praten vaak makkelijker.  En ben je meteen gezond aan het bewegen.

Hulp bij gezond leven voor iedereen

Ik vind het verder belangrijk dat iedereen hulp kan krijgen om gezonder te leven – ook als je weinig geld hebt of om een andere reden moeite hebt om hulp of informatie te vinden.

Daarom help ik ook als vrijwilliger mensen met bijvoorbeeld taalproblemen gezonder en gelukkiger te worden. Ik ben daar in 2017 mee begonnen in Taalcafé Mierlo, met mijn eigengemaakte coachkaarten over gezondheid. In 2019 en 2020 ben ik begeleider geweest van de cursus Voel je goed! van de Stichting Lezen en Schrijven. Dat is een gratis cursus over gezond eten en bewegen voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Meer weten over mij?

Lees mijn blog, kijk op mijn Linkedin of volg mijn Instagram. Op de pagina’s Leefstijlcoaching en Stoppen met roken vind je meer informatie over mijn diensten als leefstijlcoach en stoppen-met-rokencoach.

Je kunt natuurlijk ook altijd even bellen of mailen of een keer vrijblijvend meedoen met mijn wekelijkse wandeluurtje!