Hoe werkt leefstijlcoaching?

Bij een afspraak gaan we wandelen in de natuur. Praten gaat makkelijker als je loopt. En je bent meteen gezond aan het bewegen. Ook helpt bewegen in de natuur goed tegen stress, en geeft je nieuwe energie.

Verder zul je merken dat de natuur je dichter bij jezelf brengt. Daardoor maak je sneller keuzes die bij jou passen. En zul je makkelijker veranderen.

1. Kennismaken

Het eerste gesprek is een korte wandeling van een half uurtje. Dit is gratis. We maken kennis en ik beantwoord je vragen. Jij vertelt over je probleem en ik kijk of ik je daarmee kan helpen. Jij kijkt of je mij als je coach wilt.

2. De intake – over jou en je doel

Het tweede gesprek is de intake. Dit gesprek duurt 1,5 tot 2 uur. We doen de intake zittend, en meestal online. Soms kan het ook buiten op een bankje in de natuur of een park.

We praten over jou, je gezondheid en je leefstijl. Je kiest ook een doel: wat is het belangrijkste dat je wil veranderen? Soms heb je extra hulp of een medisch onderzoek nodig. Dan stuur ik je naar de huisarts.

3. De coaching – wandelen met een doel

Na de intake begint de coaching. We wandelen daarbij steeds 1 tot 1,5 uur. Heb je moeite met bewegen? Dan wandelen we korte stukjes en gaan we vaak zitten.

Je bedenkt waarom je wilt veranderen, wat je wil bereiken en wat je nodig hebt om in beweging te komen. Je zoekt antwoorden op vragen als: Wat werkt voor mij? Wat kan ik anders doen? Welke problemen kom ik tegen en hoe ga ik ermee om? En hoe kan ik mijn nieuwe gewoontes volhouden? Je maakt ook een plan: welke concrete stappen ga je zetten om je doel te bereiken?

Thuis ga je oefenen en uitproberen. Bij elke afspraak kijken we samen hoe dat is gegaan, en wat je aan je plan kunt aanpassen of uitbreiden. Ik leer je ondertussen hoe je ook in de toekomst je leefstijl zelf in kleine stapjes gezonder kunt maken en houden. 

In het begin kom je vaker, bijvoorbeeld 1 keer per 2 weken. Later wordt dat minder vaak.

4. Wanneer ben je klaar? Jij beslist!

Meestal stop je met de coaching als je doel is bereikt. Soms is dat al na een paar afspraken. Maar het kan ook een jaar duren of zelfs langer.

Je doel kan na een tijdje veranderen. Daardoor kan de coaching sneller gaan. Of juist langzamer. Je beslist altijd zelf wanneer je klaar bent. Je kunt op elk moment stoppen met de coaching. Of een pauze houden en later verdergaan.

Als je wil stoppen met de coaching kun je een laatste gesprek afspreken. Dan bespreken we wat je hebt geleerd, en hoe je je nieuwe gezonde gewoontes kunt blijven volhouden.

Meer weten?

Kijk op de pagina Leefstijlcoaching met welke problemen ik je kan helpen. Of kijk voor mijn prijzen bij Wat kost het? Je kunt ook een afspraak maken voor een gratis kennismaking, of een keer vrijblijvend meedoen aan mijn wekelijkse wandeluurtje.