Stoppen met roken

Woon je in Mierlo, Geldrop of daar in de buurt en wil je stoppen met roken? Doe dan mee met Rookvrij en Fitter in Mierlo! Dat is een superleuke, actieve rookstopcursus ontwikkeld door Vitaal en Fitter uit Nijmegen.

Bij Rookvrij en Fitter is veel aandacht voor bewegen en een gezonde leefstijl. De cursus wordt verder door bijna alle zorgverzekeringen 1 keer per jaar 100% vergoed uit het basispakket.

Meedoen is dus helemaal gratis!

Rookvrij en Fitter in Mierlo

Je kunt in Mierlo meedoen in een klein groepje, met twee of alleen. De cursus bestaat uit 3 tot 6 wandelsessies in de natuur rondom Mierlo. Je krijgt verder een persoonlijke intake en een afrondend telefoongesprek. Soms is het mogelijk om de cursus online te doen, of in een kleine sportzaal.

Vragen? Bel, mail of stuur mij een appje. Of kijk eens op de Facebook-pagina en website van Rookvrij en Fitter. Je kunt ook een keer komen kennismaken tijdens mijn wekelijkse wandeluurtje.

Hoe gaat het precies?

Je krijgt eerst een persoonlijk intakegesprek. Dit gesprek is meestal online. We spreken dan ook je stopdag af. Je kiest of je alleen, met twee of in een groepje begeleiding wilt. En of je bijvoorbeeld nicotinepleisters wil gebruiken.

Daarna kom je naar 3 tot 6 wandelsessies. Hoeveel sessies hangt af van de groepsgrootte. Je kunt verder elke week meewandelen met het wandeluurtje (de Fresh Air Walk).

Je laatste afspraak is een persoonlijk telefoongesprek. We bespreken hoe het is gegaan en wat je hebt geleerd. We kijken ook wat je nog nodig hebt om meer te gaan ontspannen, bewegen of sporten.

1 jaar begeleiding

Je mag een jaar lang meewandelen met het wekelijkse wandeluurtje. Je kunt dan praten met je coach. Of met anderen die willen stoppen met roken, al gestopt zijn, of iets anders aan hun leefstijl willen veranderen.

Wil je meer weten over het programma? Lees dan verder op de website van Rookvrij en Fitter.

Kosten en verzekering

Het Rookvrij en Fitter-programma wordt door bijna alle verzekeraars 1 keer per kalenderjaar 100% vergoed vanuit je basispakket. Ook pleisters en andere nicotine-vervangende middelen krijg je vergoed. Je betaalt geen eigen risico. En je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.

Meer weten of aanmelden?

Heb je vragen of wil je kennismaken, bel of mail mij dan! Of wandel een keer mee met mijn wandeluurtje.

Wil je meedoen aan Rookvrij en Fitter in Mierlo? Meld je dan aan bij Rookvrij en Fitter in Mierlo op de website van Rookvrij en Fitter, en kies als je coach-voorkeur: Mierlo – Nicolette de Vries.

Tot ziens!