Stoppen met roken

Woon je in Mierlo, Geldrop of daar in de buurt en wil je stoppen met roken? Doe dan mee met Rookvrij en Fitter! Dat is een superleuke cursus, waarin bewegen centraal staat. De cursus wordt ook nog eens door bijna alle zorgverzekeringen volledig vergoed uit het basispakket.

Meedoen is dus helemaal gratis!

Je kunt in Mierlo meedoen in een groepje, met twee of alleen. Groepjes begeleid ik meestal in een kleine sportzaal. Kom je alleen of met twee, dan gaan we wandelen in de natuur. Het kan ook online of bij je thuis.

Vragen? Bel, mail of stuur mij een app. Neem eens een kijkje op de Facebook-pagina of meld je meteen aan op de website van Rookvrij en Fitter!

Hoe werkt het precies?

Je krijgt eerst een persoonlijk intakegesprek. We spreken dan meteen af wanneer je stopt. Je kiest ook of je in een groepje wilt, of liever alleen begeleiding krijgt, of samen met een vriend(in) of partner. Daarna ga je in 3 weken tijd naar 6 groepslessen. Als je alleen of met twee komt, dan heb je meestal 3 afspraken. Verder kun je elke week meelopen met een wandelgroep.

Afspraken alleen en met twee kunnen wandelingen in de natuur zijn. Ze kunnen soms ook bij je thuis, online, of een mix daarvan zijn. De groepslessen zijn meestal in een kleine sportzaal, maar buiten kan ook. Er is altijd aandacht voor bewegen en een gezonde leefstijl.

Je laatste afspraak met mij is een persoonlijk gesprek. We bespreken hoe het is gegaan. En hoe je het stoppen kunt volhouden.

Blijven wandelen

Je mag een jaar lang elke week blijven meewandelen met de wandelgroep. Je kunt dan praten met anderen die willen stoppen, of al gestopt zijn. Ik wandel altijd mee, dus je kunt dan ook met vragen bij mij terecht.

Kosten en verzekering

Het Rookvrij en Fitter-programma wordt door bijna alle verzekeraars 1 keer per kalenderjaar volledig vergoed vanuit je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. En je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.

Wil je meer weten? Bel of mail mij dan! Of kom een keer naar mijn wandelspreekuur.

Meedoen? Meld je dan aan op de website van Rookvrij en Fitter!