Stoppen met roken

Woon je in Mierlo, Geldrop of daar in de buurt en wil je stoppen met roken? Doe dan mee met Rookvrij en Fitter in Mierlo! Dat is een superleuke, actieve rookstopcursus ontwikkeld door Vitaal en Fitter uit Nijmegen.

Bij Rookvrij en Fitter is veel aandacht voor bewegen en een gezonde leefstijl. De cursus wordt verder door bijna alle zorgverzekeringen 1 keer per jaar 100% vergoed uit het basispakket.

Meedoen is dus meestal helemaal gratis!

Rookvrij en Fitter in Mierlo

Je kunt in Mierlo meedoen in een groepje, met twee of alleen. De cursus bestaat uit 3 of 6 wandelsessies in de natuur rondom Mierlo. Je krijgt daarnaast een persoonlijke intake en een afrondend telefoongesprek.

Individuele sessies kunnen ook online of telefonisch. Bij genoeg deelnemers is de groepscursus in een sportzaaltje. De begeleiding is altijd overdag op een dinsdag, woensdag of vrijdag.

Hoe gaat het precies?

Je krijgt eerst een persoonlijk intakegesprek. Dit gesprek is meestal online. We spreken dan ook je stopdag af. Je kiest of je alleen of in een groepje begeleiding wilt. En of je bijvoorbeeld nicotinepleisters wil gebruiken.

Daarna heb je 3 individuele sessies. Of 6 actieve groepssessies. Individuele sessies kunnen ook online of telefonisch. Bij genoeg deelnemers is de groepscursus in een sportzaaltje.

Je laatste afspraak is een persoonlijk telefoongesprek. We bespreken hoe het is gegaan en wat je hebt geleerd. We kijken ook wat je nog nodig hebt om rookvrij te blijven.

1 jaar begeleiding

Je mag een jaar lang gratis meewandelen met mijn wandeluurtje. Je kunt dan praten met je coach, of met andere deelnemers. Je kunt ook altijd bellen of appen met je coach.

Kosten en verzekering

Het Rookvrij en Fitter-programma wordt door bijna alle verzekeraars 1 keer per kalenderjaar 100% vergoed vanuit je basispakket. Ook pleisters en andere nicotine-vervangers krijg je 3 maanden vergoed. Je betaalt geen eigen risico. En je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.

Meer weten of aanmelden?

Meer weten, of je aanmelden bij Rookvrij en Fitter in Mierlo? Bel, mail of stuur mij een appje. Of vul het formulier in op de pagina van Rookvrij en Fitter in Mierlo en kies als coach-voorkeur: Mierlo – Nicolette de Vries.

Of kom een keer kennismaken bij mijn wandeluurtje, je bent van harte welkom!

Tot ziens!