Stoppen met roken

Woon je in Mierlo, Geldrop of daar in de buurt en wil je stoppen met roken? Doe dan mee met Rookvrij en Fitter in Mierlo! Dat is een superleuke, actieve stoppen-met-roken-cursus ontwikkeld door Vitaal en Fitter uit Nijmegen.

Bij Rookvrij en Fitter is veel aandacht voor bewegen en een gezonde leefstijl. De cursus wordt verder door alle zorgverzekeringen 1x per jaar vergoed uit het basispakket, inclusief hulpmiddelen zoals pleisters.

Meedoen is dus meestal helemaal gratis!

Rookvrij en Fitter in Mierlo

De groepscursus bestaat uit 3 wekelijkse wandelbijeenkomsten in Mierlo, en 3 individuele gesprekken met je coach. Wil je niet in een groep? Dan heb je alleen de 3 gesprekken met je coach. Je krijgt altijd een persoonlijke intake en een afrondend telefoongesprek.

De afspraken in Mierlo zijn altijd overdag op een dinsdag, woensdag of vrijdag.

Hoe gaat het precies?

Je krijgt eerst een persoonlijk intakegesprek. Dat is meestal online. We spreken dan ook je stopdag af, en kijken of je bijvoorbeeld nicotinepleisters wil gebruiken. Je beslist verder of je meedoet aan de groepscursus, of alleen individuele afspraken met je coach wil. 

Doe je mee aan de groepscursus? Dan kom je naar 3 wekelijkse wandelbijeenkomsten in de natuur bij Mierlo. Je hebt ook elke week een individueel gesprek met je coach. Dit gesprek is online of telefonisch. Soms kunnen de groepsbijeenkomsten in een sportzaaltje zijn.

Wil je niet in een groep? Dat kan! Je maakt dan alleen de 3 individuele afspraken met je coach. Die zijn meestal online en duren iets langer dan bij de groepscursus.

Je laatste afspraak is een persoonlijk telefoongesprek. We bespreken hoe het is gegaan en wat je hebt geleerd. We kijken ook wat je nog nodig hebt om rookvrij te blijven.

1 jaar begeleiding en wandelen

Je mag verder een jaar lang gratis meewandelen met mijn wandeluurtje. Je kunt dan praten met je coach, en eventuele andere deelnemers. Je kunt ook altijd bellen of appen met je coach.

Kosten en verzekering

Het Rookvrij en Fitter-programma wordt door alle verzekeraars 1 keer per kalenderjaar 100% vergoed vanuit je basispakket. Ook pleisters en andere hulpmiddelen krijg je 3 maanden vergoed. Je betaalt geen eigen risico. En je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.

Meer weten of aanmelden?

Meer weten, of je aanmelden bij Rookvrij en Fitter in Mierlo? Bel, mail of stuur mij een appje. Of vul het formulier in op de pagina van Rookvrij en Fitter in Mierlo en kies als coach-voorkeur: Mierlo – Nicolette de Vries.

Of kom een keer kennismaken bij mijn wandeluurtje, je bent van harte welkom!

Tot ziens!