de tien nieuwe concept-praatbladen voor PRAATRAAK Bij de dokter

Tien extra praatbladen in de testfase

Ze zijn nog niet klaar, maar wel al een heel eind, mijn tien extra praatbladen voor PRAATRAAK Bij de dokter.

Ik vond de zes praatbladen van de huidige PRAATRAAK wat magertjes. Daarom heb ik er tien bijgemaakt met titels als ‘Naar de huisarts’, ‘Gezond leven’, ‘Baby op komst’ en ‘Is dat besmettelijk?’

Een praatblad gaat ook nu weer over zes kaarten en bevat zes minitekstjes rondom één gezondheidsthema. Om te testen of alles logisch in elkaar zit en duidelijk genoeg is, spreek ik elk praatblad door met een van de bezoekers van de Taalcafé’s in Mierlo en Geldrop.

Dat testen kost veel tijd, maar is echt de moeite waard. Niet alleen vanwege de prachtige gesprekken die daaruit voortkomen, maar ook omdat ik er ontzettend veel van leer. Was jij er bijvoorbeeld op gekomen dat je ‘Ouder worden’ ook kon opvatten als ‘Vader of moeder worden’? Ik niet!

Aan de praatbladen zal ik dus nog wel wat moeten schaven en polijsten. Maar ik hoop Praatraak Bij de dokter vóór de zomer te kunnen uitbreiden met tien extra gespreksonderwerpen over gezondheid en zorg!