tekening van vrouw die knutselt met foto van stapel Praatraakdoosjes

Doosjesgedoe

Echt NIET normaal hoeveel bloed, zweet en tranen het kost om een simpel doosje te bedenken! Ik had een doosje nodig voor mijn PRAATRAAK-kaarten, zodat je ze ook los kunt kopen zónder praatbladen. Maar dan moesten ze natuurlijk wel ergens in…

Een klein, handig doosje moest het worden, dat makkelijk in je handtas past. Tenminste, zo had ik het bedacht. Maar dat viel nog niet mee. Ik heb zeker twintig verschillende doosjes ontworpen, getekend, geknipt, geplakt en gevouwen. En elke keer was het nét niet goed. Wat een gedoe, zeg!

Toch heb ik na een hele stapel uitprobeersels iets gefabriceerd dat aan bijna al mijn voorwaarden voldoet: het is klein en handig, het sluit goed, ik kan het helemaal zelf maken, het is zo goedkoop dat de kaartenset betaalbaar blijft, het is van FSC-papier en het deksel is relatief vuilbestendig.

Vanaf nu kun je de kaarten van ‘PRAATRAAK Bij de dokter’ dus ook los bestellen! Ik heb een doosje met de originele kaarten (zonder tekst) zoals ze in de PRAATRAAK-set zitten. En ik heb een versie met woordkaarten: de PRAATRAAK-kaarten waarop ook het begrip staat.

Een paar kleine aanpassingen staan nog in de planning: ik wil het deksel gaan waxen met bijenwas in plaats van waxine (beter voor het milieu). En ik wil de bodem van het doosje van oude rijstpakken of iets dergelijks gaan maken (ook beter voor het milieu).

Maar dat is voor later. Want ik heb plannen voor een nieuw PRAATRAAK-thema en mijn vingers kriebelen om weer te gaan tekenen!