lekker bezig achter de laptop met woordzoekers maken

Plaatje-woordzoekers zijn af!

EINDELIJK heb ik alle 16 ‘plaatje-woordzoekers’ af voor Praatraak Bij de dokter! Voor elk van de 16 praatbladen is er nu een woordzoeker met de belangrijkste begrippen uit dat praatblad. Ze dienen als extra oefenstof om deze begrippen in te slijpen. Ze zijn ook handig om de spelling te oefenen van lastige woorden als fysiotherapeut, misselijk en spoedgeval.

Het is de bedoeling dat je eerst de zes kaarten en tekstjes van een praatblad doorspreekt met je cursist of taalmaatje. Die kan daarna – eventueel thuis – met de uitgeprinte woordzoeker alle begrippen nog eens herhalen.

Het zijn geen gewone woordzoekers maar ‘plaatje-woordzoekers’. Niet alle zoekwoorden zijn gegeven; je cursist of taalmaatje moet eerst zelf de zes begrippen bij de zes plaatjes schrijven en gaat daarna pas op zoek naar alle woorden.

Interessant? Je kunt op de pagina met gratis downloads een pdf met de eerste drie woordzoekers in zwart-wit downloaden. Foto’s van het materiaal vind je in mijn shop Wijzer met Plaatjes. Wil je de pdf met alle 16 plaatje-woordzoekers in kleur hebben? Die kun je bestellen en direct downloaden in mijn Etsyshop. Je kunt mij natuurlijk ook even mailen.