Kaarten naar Kara Tepe

Mijn Engelse woordkaarten over gezondheid gaan dit weekend mee naar het vluchtelingenkamp Kara Tepe op Lesbos in Griekenland. Wie weet helpen ze iemand met praten, al is het maar bij één gesprek.

Komende week gaat een groepje van acht supergemotiveerde mensen van o.a. de LEVgroep helpen in dit kamp. De teamleden hebben in de afgelopen maanden geld ingezameld voor noodpakketten, voedsel en drinken. Ook nemen ze hulpgoederen mee, zoals slaapzakken, matjes, bestek en winterjassen. De eigen reis- en verblijfkosten betalen ze natuurlijk zelf.

Het kamp Kara Tepe biedt onderdak aan de meest kwetsbare vluchtelingen, zoals kinderen, zwangere vrouwen en zieken. Even verderop ligt het opvangkamp Moria. Dat is eigenlijk bedoeld voor 3000 mensen, maar telt inmiddels al 13.000 vluchtelingen!

De kampen raken steeds voller en voller. De situatie is schrijnend, de nood hoog! Kun je een paar euro missen? Doneer dan via https://karatepe-team213.nl/ of https://www.becausewecarry.org/

Kijk ook verder op de website van Because We Carry, de stichting die dit fantastische werk mogelijk maakt. Zij zorgen ervoor dat er wekelijks teams van vrijwilligers naar Lesbos gaan om de vluchtelingen daar te helpen.

Help ze met een donatie!